Kā pareizi tīrīt grila restes. Svarīgs garšīgas gaļas priekšnoteikums

Daudziem patīk gatavot ēst, taču pēc tam uzkopt nav tik patīkami. Kad ēdiens ir noēsts un ogles ir atdzisušas, zinot, kā tīrīt grila restes, šo nepatīkamo uzdevumu būs daudz vieglāk izpildīt un atcerēties. Grila restes, kas nesatur netīrumus, ir būtisks priekšnosacījums ne tikai, lai pagatavotu gardu gaļu, bet, lai arī kaitēkļu skaits pagalmā būtu ievērojami mazāks.  

Grila restes var būt izgatavotas no čuguna, nerūsējošā tērauda vai porcelāna pārklājuma. Tauku uzkrāšanos uz katras virsmas ir visvieglāk noņemt, ja jums ir piemēroti produkti un aprīkojums. Jūs varat iegādāties profesionālu grila tīrīšanas komplektu vai izmantot piederumus, kas jums jau ir mājā. Tomēr katrai virsmai ir nepieciešami dažādi instrumenti un tehnikas.

Kā tīrīt grila restes, kas izgatavotas no nerūsējošā tērauda

Nerūsējošā tērauda grila restes ir pazīstamas ar savu izturību pret rūsu. Tās var izturēt intensīvu karstumu, ko var izmantot, lai atbrīvotos no visām sacietējušo tauku nogulsnēm, kas palikušas no gaļas, sviesta vai karamelizētiem dārzeņiem. Lūk, kas jums jāzina, lai paveiktu darbu.

Ja jūsu režģī ir salipušas ēdienu paliekas, uzlieciet grilu uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, lai noņemtu pēc iespējas vairāk netīrumu.

Kad grils ir atdzisis, noņemiet restes no grila. Valkājiet cimdus, lai novērstu sodrēju nokļūšanu uz rokām vai zem nagiem. Nomazgājiet grila restes izlietnē, izmantojot trauku ziepes un neilona birsti, lai notīrītu visas atlikušās daļiņas.

Ja paliek noturīgas pārtikas daļiņas, apkaisa ar lielu daudzumu cepamās sodas. Izsmidziniet destilētu balto etiķi virs cepamās sodas. Pagaidiet dažas minūtes, līdz veidojas putas. Viegli noberziet restes.

Noskalo ar siltu ūdeni un nosusina ar dvieli. Nenovietojiet restes atpakaļ slēgtā grilā, kamēr tās nav pilnībā izžuvušas.

Kā tīrīt no čuguna izgatavotas grila restes

Čuguna grila restes ir izturīgas, taču, tāpat kā visi čuguna virtuves piederumi, tās var rūsēt. Lai izvairītos no rūsēšanas, sāciet ar grila karsēšanu, kā norādīts iepriekš, lai noņemtu pārtikas daļiņas.

Izvairieties no čuguna mērcēšanas ūdenī. Tā vietā izmantojiet mitru drānu vai neilona tīrīšanas suku, lai notīrītu restes.

Lasi arī: Maizes kvass: labāku dzērienu vasarai grūti iedomāties. Remdē slāpes un palīdz zaudēt svaru!

Izmantojiet mīkstu dvieli, lai nosusinātu režģi. Neizlaidiet šo soli! Čuguna žāvēšana gaisā var izraisīt kalcija nogulsnes un rūsu. Pēc katras lietošanas reizes pārklājiet grilu ar augu eļļu.

Kā tīrīt grila restes ar porcelāna pārklājumu

Parasti grila restes, kas pārklātas ar porcelānu, ir izgatavotas no dzelzs vai tērauda. Porcelānam ir gluds, vienmērīgs ārējais pārklājums, kas atvieglo beršanu ar ziepēm. Lai izvairītos no plaisām un šķembām, neskrāpējiet virsmu ar abrazīviem sūkļiem vai birstēm. Tā vietā izmantojiet šīs vienkāršās darbības.

Kad grila restes ir atdzisušas, noņemiet porcelāna restes un pēc vajadzības iemērciet 30 minūtes. Rūpīgi nomazgājiet netīrumus ar siltu ūdeni. Izmantojiet etiķi vai trauku ziepes, lai notīrītu virsmu. Pat vismaigākās metāla tīrīšanas lupatiņas var sabojāt pārklājumus, tāpēc restīšu tīrīšanai izmantojiet tikai mīkstu suku, sūkli vai drānu.

Rūpīgi nosusiniet režģi, izmantojot tīru dvieli. Ātri žūstošās un kokvilnas drānas var padarīt šo darbu ātrāk.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment